tag:blogger.com,1999:blog-5879260358872012634.post4722374892116536586..comments2023-04-28T10:42:27.662+02:00Comments on Ting och Tankar: Härmapor är vi allihopatingotankarhttp://www.blogger.com/profile/00015999491350967203noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5879260358872012634.post-36005662298453080812010-01-27T08:42:13.337+01:002010-01-27T08:42:13.337+01:00Joakim - jag kom in halvvägs i programmet och jag ...Joakim - jag kom in halvvägs i programmet och jag gör ingen bedömning av det, jag bara påmindes om detta med inlåning eftersom de pratade om det. Visst kan man nog passa in programmet inom genren "svensk som driver med sig själv och svenskheten med överdrivet medveten självdistans". Påminner mig ganska mycket om "Sverige skrattar och ler" som var mer av ett genuint humorprogram och som stundvis var jättekul.<br /><br />Även om det kan bli lite hådvinklat ibland så är det faktiskt lite uppfriskande med ett matprogram som inte bara är ren matporr, med perfekta tillagningar av perfekta produkter. Och jag tror de flesta av oss, inkl programledarna, får en liten nostalgisk längtan ibland till skolmatsalens blodpudding och makaroner. Vi får se hur det utvecklas, men du har <a href="http://hygienkonsult.blogspot.com/2010/01/nagra-tankar-om-landet-brunsas.html" rel="nofollow">goda poänger i din blogg</a> helt klart.tingotankarhttps://www.blogger.com/profile/00015999491350967203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5879260358872012634.post-45149213404412492982010-01-25T17:56:42.005+01:002010-01-25T17:56:42.005+01:00Håller bara delvis med. För egen del tycker jag pr...Håller bara delvis med. För egen del tycker jag programmet andades allt för mycket cynism vilket jag försökt utveckla på min blogg? Bäst var Schyffert!!Joakimhttps://www.blogger.com/profile/14797048861446964611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5879260358872012634.post-60720389546601182912010-01-25T11:51:18.073+01:002010-01-25T11:51:18.073+01:00Ja det är verkligen intressant att jämföra kinamat...Ja det är verkligen intressant att jämföra kinamatens introduktion med thaimaten. Den förra kom på 60-talet och är ett klassiskt fall av innovationscenter: Berns salonger där en kinesisk kock uppfann tre små rätter tillrättalagda efter dåvarande svensk mat. Succén härmades troget av alla efterföljande kinakrogar.<br /><br />Thaimaten som du påpekar fick fäste efter att svenskar återvändande från Thailand sökte efter liknande smakupplevelser hemma. Så lite mer smaktroget. Samma sak med indisk mat.tingotankarhttps://www.blogger.com/profile/00015999491350967203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5879260358872012634.post-1752053738921689332010-01-25T05:53:21.127+01:002010-01-25T05:53:21.127+01:00När det gäller "mexikansk" mat, sushi, k...När det gäller "mexikansk" mat, sushi, kinamat och indisk mat så är de säkerligen importerade via USA men det stora undantaget måste nog ändå vara thaimaten. Den bör väl ändå ha kommit till oss via det faktum att Thailand numera är ett av de stora turistmålen. Japan, Kina, Indien och Mexiko har aldrig blivit så populära resemål. Så är ju thaimaten i Sverige ofta mer "autentisk" än den urvattnade kinamaten man erbjuds.Anonymousnoreply@blogger.com