torsdag 13 oktober 2011

Lars Amréus ny riksantikvarie!

Över Twitter fick jag veta att regeringen ny har tillkännagett vem de utser som ny riksantikvarie: Lars Amréus, för närvarande chef för Historiska Museet.
Pressmeddelande finns på Kulturdepartementet och Lars svarar även på lite frågor om sig själv. Han tillträder sin nya tjänst den 1:a mars och vi får då vår första twittrande riksantikvarie! För inte tänker du väl sluta med det Lars...?


4 kommentarer:

Martin sa...

O så bra, en arkeolog som riksantikvarie, det har vi inte haft sedan Wegraei dagar. Och Amreus har ju visat sig fullt vettig som SHM-chef. Men nu blir man lite nervös här, vem kan bli museichef i stället? Och vem kan bli t.f. museichef under rekryteringsprocessen?

tingotankar sa...

Det är det här som är så roligt med dylika processer. En vakans som tillsätts lämnar en annan att tillsättas. Spännande!

Lars Amréus sa...

Hej Åsa, självklart kommer twittrandet fortsätta!

Yozeph: Controversial? Don't think so. But I may still surprise...

Martin, tack för det. Jag känner mig rätt trygg med Regeringskansliets rekryteringsprocess numera.

/Lars

tingotankar sa...

Har raderat Yozephs kommentar för det var en spammare som ville länka till sin reklamsida (att de bara orkar). Om inget oförutsett händer kommer Uppsala universitet snart ha en twittrande rektor också. Kul att svenska myndighetsanställda vill och vågar ge sig ut i det offentliga samtalet.