onsdag 9 januari 2008

Det ska vara kakhi och läder i år!

WoooooOOOooooeeeEEE!


Nya numret av Vanity Fair, USAs glassigaste högklassiga tidskrift, pryds av ingen annan än Indiana Jones inför årets mesta film-happening:

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

En stor del av tidningen ägnas åt filminspelningen och allehanda mer eller mindre intressanta detaljer och kåserier runt världens mest berömda, älskade och destruktiva arkeolog. Den unge mannen på omslaget är Shia LeBeouf som kanske, kanske är Indys kärleksbarn med Marion från första filmen. Och kanske, kanske en framtida kandidat för Indiana Junior... (han var suverän i Transformers - allvar!).

Handlingen utspelas år 1957 och skurkarna är inte nazister utan kalla-kriget-kommunister. En nostalgisk tår i ögat för alla oss till åren komna som minns tiden innan Muren föll.

Artiklarna kan läsas online och man kan få se en video från Annie Leibovitz fotosession med ensemblen...

Kristall-kranium är en omtvistad och delvis suspekt föremålstyp, vilket man kan kolla upp lite mer om på Wikipedia, med länktips där.

Vi har långtgående planer på institutionen att hyra halva biografen när filmen väl har premiär, och fylla den med extatiska arkeologistudenter. :D

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Kim von Hackwitz sa...

Jaaaag vill följa meeeeeed! Jisses vad min Namibia-hatt måste vara inne nu då. Den kanske jag kan ha på mig till och med och stajla loss ;)