fredag 21 augusti 2009

Skämt sa arkeologen

En sak jag insåg första sommaren som grovis på en arkeologisk utgrävning (Tredje landningsbanan på Arlanda, Rössberga) var att arkeologer har det mest patetiska sinne för humor. Det vi tycker är hysteriskt roligt får andra människor att se ut som frågetecken. Riktigt, riktigt usla skämt ska det vara, helst sådana som vi själva inser inte alls är roliga - då blir de extra kul.

I somras hade Guardian en intervjuserie med människor med olika konstiga jobb, och en av de intervjuade var Deirdre Gleeson - en arkeolog. I den lilla avslutande sekvensen ombes Deirdre berätta ett arkeolog-skämt. Detta är vad hon bidrar med:

One fill [kulturlager] says to the other fill: "Quick, there's an archaeologist coming. Act natural."

Jag skrattade så jag grät. 

Kan ni några andra bra skämt? Och ja - vi har ALLA hört skämtet om att vår karriär är i ruiner... nåt annat tack.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

7 kommentarer:

Gustav sa...

http://www.gustavholmberg.com/tomrum/2004/03/22/lagg-marke-till-den-magnifika-halskragen/

Johan sa...

"Bluffers guide to archeology" innehåller ju en del guldkorn. :)

Unknown sa...

Ok, det tog en stunds googlande innan jag begrep skämtet - och jag skrattade inte så jag grät direkt...

Å andra sidan finns det gott om fysikskämt som de flesta nog skulle bemöta med ett "huh?". Interna, mer eller mindre roliga, vitsar är väl något som finns inom de flesta yrkesgrupper. Vilket får mig att undra hur revisorer och skatterådgivare skämtar...

Har arkeologer någon annan yrkesgrupp på vilkas bekostnad man plockar poänger? Jag menar som fysiker med ingenjörer eller matematiker.

tingotankar sa...

Ja alla vet ju vilka hopplösa nördar antikare är... ;-)
För att inte tala om alla litteraturvetare med näsan i böcker när man kan göra hederligt grävarbete som ger skit under naglarna. Det är forskning det!

Ross i "Vänner" var ju paleontolog och han drev hejdlöst med geologer vill jag minnas.
I Big Bang Theory älskar jag den interna retsamheten mellan teoretiska fysikern Sheldon och ingenjören Howard som "bara" har en master. Vill minnas att Sheldon vid ett besök hos ingenjörerna kallade dem vetenskapens Oompa-Loompas (från Kalle och Chokladfabriken). Hysteriskt kul (min syrra är ingenjör).

Martin sa...

En klassiker är det årliga skämtet fram i november när man frågar platschefen vad det är för kontextnummer på det vita lagret som plötsligt dykt upp i schaktet.

Sara Ödmark sa...

Haha, jag älskar interna nördiga skämt! Även om jag oftast inte förstår dem...

Elena sa...

hahaha hoohoo...*torka tårar*