onsdag 1 maj 2013

Lite ting och tankar på annan ort...

Fick nyligen frågan här på bloggen om jag lagt ned bloggandet - av den anledning att det varit minsta sagt glest mellan inläggen det senaste året (ok åren). Svar ja och nej. Det kommer inte bli många inlägg här på ett tag då mitt jobb helt enkelt suger ut för mycket energi och det enda jag riktigt duger till om kvällarna i nuläget är att maratontitta mig igenom Doctor Who och Mad Men. Men Ting & Tankar är min vän i nöden under många år så jag har inte hjärta att helt dra ur pluggen - en del av mig hoppas och tror att jag kommer kunna ta upp och fortsätta någon vacker dag framöver.

Därför är det nästan lite skämmigt att erkänna att jag faktiskt kommer vara otrogen med en liten forskningsblogg jag startat på min hemsida. Den är helt fokuserad på mitt eget aktuella lilla forskningsprojekt kring stridsyxekeramik och dessutom på engelska, men den som vill är välkommen att titta in och kommentera där. Det kommer bli relativt sporadiskt med inlägg där, och de kommer vara rejält "nördiga" med få eller inga försök att popularisera vad jag håller på med.

Men i alla fall - välkomna.

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Game of Thrones ska man titta på också. Hur ser du med arkeologiska ögon på rekvisitan i GoT? Har de inte lite väl tjusiga kläder och prylar för sin teknologiska nivå??

(Och detta frågar jag förstås för att försöka lura dig att skriva blogginlägg... :)

tingotankar sa...

Ha! Locka mig med GoT-snack är ett slag under bältet.
Jag tycker rekvisitan är teknologiskt korrekt om man tänker sig att det utspelar sig i en motsvarighet till högmedeltid, dvs 1300-1400-tal. De rustningar och krigsmaskiner de hade då i Europa och Asien motsvaras av de vi ser i serien. Tänk dig att Kings Landing är typ Frankrike med sitt omfattande nätverk till Östromerska riket och tillgång till Sidenvägen.

Precis som i dåtidens Europa finns otroliga skillnader mellan regionerna. Som i senaste avsnittet (och var också med i boken) när Ygritte misstog en förfallen stenbyggd kvarn för ett slott.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.