onsdag 3 oktober 2007

Fjölnir online

Som alla upsaliensare vet är den ärevördiga studentförening på arkeologen här döpt efter kung Fjölnir, som gått till historien i egenskap av att ha drunknat i en tunna mjöd. Varför föreningen valt just honom som frontfigur för närmare 30 år sedan bör vi inte spekulera vidare i.
Det har just kommit till min kännedom, isolerad på min studiekammare som jag är, att Fjölnir tagit steget in i datoråldern och ordnat en egen hemsida på adressen http://www.fjölnir.se/ - ja, med Ö! Inga anglifierade fjolnir-namn här inte.

På hemsidan presenterar föreningen kommande seminarier och träffar och fester, information om tidskriften och efterlysning av pigga skribenter till sagda skrift, samt diverse mer eller mindre pinsamma bilder från tidigare begivenheter.

Dessutom har fjölnir sitt eget forum för både arkeologer, antikare och egyptologer. Här kan man prata om allt från tentaångest till boktips, visa bilder från resor och utgrävningar och byta erfarenheter helt allmänt. Forumet är öppet för alla, vare sig de är inskrivna på institutionen eller ej. Jag gissar att inlägg från fjölnare i förskingringen mottages med glädje, liksom inlägg från folk som aldrig haft turen att sätta sin fot i Uppsala. Forumet kan också användas av de som shoppar runt lite efter kurser och undrar hur utbudet ser ut, t ex.

Skål!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: