måndag 21 juli 2008

Sändningsuppehåll

"Minor Threat" vid Lilla Nassa juli 2007 (Foto: Åsa M. Larsson)

Sista inlägget på ett litet tag. Idag (eller möjligen imorrn om det regnar för mycket) sticker vi iväg med vår segelbåt på en ungefär 10-dagars semester i Stockholms skärgård. Igårkväll började vi lasta vår Magnifik Midget, ca 7 meter lång med två kojar och en förpik där vi kan pressa in två inte allt för stora barn. Segling i en utrymmesknapp båt är en ideal sorts semester för två stressade akademiker. Ingen internetuppkoppling, ingen bra idé att ta med känslig elektronisk utrustning som dator, ingen chans att pressa in halva biblioteket "utifall att..."

Ett par böcker, lite musik i mp3-spelaren - det är allt. Varje pryl måste tänkas igenom ur två aspekter:
1. Får det plats i det mycket begränsade stuvutrymmet?
2. Är det nödvändigt vid fall av olycka/dimbank/storm/uttråkade ungar som går bärsärk...?

En eller två dagar går åt att ta sig nedför de trånga smala vattendrag som utgör Mälarens nordligaste utpost här vid Uppsala. En av de få gånger då jag önskar att det inte fanns någon landhöjning. Ett par broöppningar och en slussning vid Hammarby ska man ta sig igenom också. Lite tradigt, men samtidigt är det ganska fascinerande att se denna del av Uppland från vattnet istället för E4:an.
En övernattning i Vasahamnen om vi kan tränga oss in och sedan ut mot horisonten. Förra året hann vi till Lilla Nassa, hoppas vi kommer till något lika fint igen, om väder och vind tillåter.

Ses i början av augusti igen.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bon Voyage!

Pierre sa...

Trevlig semester, kommer att sakna dig i bloggosfären.

anna wintour sa...

Det låter som om du ska ha det riktigt bra i skärgården.

www.veckomagasinet.se