tisdag 18 mars 2008

Redan på stenåldern...uppgradering och omskolning

Micke Nordin tipsar på Arkeologiforum om denna hysteriskt roliga sketch om några stackars stenåldersmänniskor som plötsligt inser att bronsåldern är här och vissa av dom kommer behöva omskola sig...eller dö.
Hysteriskt kul för arkeologer iallafall, undrar vad andra tycker?Glöm inte rösta på sämsta film om förhistorien (se nedan).

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr klarar jag inte din ålderskategori fullt ut men måste ändå lägga in filmen (Prehistoric Woman)anno 1950 som jag såg för några år sedan och fortfarande har hemska minnen av ha ha ....

Nä det är inte lätt att göra film men desto lättare att slå ner på dessa och en av dom just nu verkar vara 10 000 BC vilket är lite synd om man nu är ute efter korrekta förhistoriska skildringar då 10 000 BC är en blandning av fantasy mm och liksom många andra i denna film genre berättar sin historia ur ett äventyrs perspektiv utan för många pekpinnar inblandade.Se den med ett öppet sinne och ta den för vad den är jämfört med t ex tidigare nämnd (Prehistoric Woman)från 1950.

Eller som John Oldman sa i filmen (Tha Man From Earth 2007) när det gick upp för hans vänner att John levt sedan stenåldern."Om folk bara hade visst hur historien egentligen sett ut hade de nog blivit lite snopna emellanåt".Nog så sant skulle jag tro.

Ha det gott.

PellesReality

tingotankar sa...

En likvärd klassiker är One Million BC med Raquel Welch i skinn-baddräkt. Som sagt, om jag tillät 50-60-talsfilmer så skulle de sentida verken inte ha en chans. :-)

Och jag kommer definitivt se Emmerich film som en ren fantasy - insåg det redan vid första titten på trailern, med sabeltandade tigrar och mammutarméer. Har inget emot detta, eftersom jag älskar fantasy. Men jag kräver en bra berättelse, annars blir jag grumsen.

Omröstning om värsta fantasy-filmen kan vi ta någon annan gång.