torsdag 23 juli 2009

Arkeologi enligt Indiana Jones

Har du någonsin undrat vad det är för skillnad på Indiana Jones och riktiga arkeologer? Isåfall kan du läsa denna hysteriskt roliga genomgång i Cracked som slår huvudet läskigt bra på spiken.


Klicka på bilden för att se originalet.

En genomgång av vad man kan lära sig om arkeologi från diverse vagt arkeologi-inspirerade filmer finns också. Jag kan lägga till Stargate.

What this movie taught us: USA befriar de förtryckta massorna både på jorden och i rymden, och urinnevånare delar gärna med sig av sitt kvinnfolk till hjältarna.

What this movie taught us about archaeology: Man kan alltd känna igen akademikern som den hopplösa astmatikern. Du trodde väl inte att de där efterblivna svartskallarna i Afrika byggde nåt så coolt som pyramiderna - Aliens did it.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , http://www.cracked.com/funny-138-archaeology/

3 kommentarer:

Johan sa...

Fast Stargate visar ju sanningen, den visar teknologi som myndigheterna döljer för oss, de döljer det öppet så ingen ska fatta detta för ingen skulle ju vara så dum att visa den öppet. Ungefär så resonerar en av de framträdande ufologerna/ konspirationsteoretikerna. Han menar även att egyptierna hade kilskrift.

tingotankar sa...

Blir inte du också lite avundsjuk ibland på den rörande övertygelsen hos dessa kospirationsteoretiker. Man behöver aldrig tvivla, aldrig ändra sig, på nåt sätt passar allt in i modellen...

Suck. Om man ändå kunde skriva sin egen avhandling med samma totala självsäkerhet.

Kenneth Ekdahl sa...

Man kan ju undra över varför man måste hitta på nya konspirationsteorier när det finns så många riktiga konspirationer?

Det är säkert de verkliga makthavarna som hittar på dem för att vilseleda folk så att de inte upptäcker de riktiga konspirationerna. ;-)