tisdag 14 juli 2009

Rena gener i Sverige?

Okej, här är ett videoklipp inhämtat från The Daily Show som sändes 090713 - fast det visar en sekvens av det populära morgon-TV programmet Fox & Friends på (ni vet Fox: unfair, unbalanced). Samtliga tre programledare brukar häva ur sig de mest smärtsamt usla åsikter, men vid detta tillfälle gick en av dem så långt att t.o.m. f.d. Miss America Gretchen Carlson inte kan låta bli att skrynkla ihop sitt väna ansikte.

Enligt Wikipedia startade diskussionen kring hur Alzheimersforskning i Sverige och Finland ska ha visat att gifta par som håller ihop för livet har färre fall av sjukdomen (en typ av moralitet som Fox bara älskar att lyfta fram). Men Brian Kilmeade hade en alternativ tolkning av varför fler amerikaner får alzheimer - giftemål mellan raserna. Till skillnad från renrasiga svenskar och finnar (som tydligen inte gifter sig med varandra...)

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Moment of Zen - Pure Swedish Genes
http://www.thedailyshow.com/
Daily Show
Full Episodes
Political HumorJoke of the Day

Inte för att jag hade något förtroende för Fox innan dess, men det är inte utan att man blir mörkrädd.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Klart att generna är jätterena här. Jag råkade en gång bläddra i en bok (lade tyvärr inte namnet på minnet) som med bland annat kartor visade att de rasrenaste germanerna fanns på västgötaslätten i trakten av Skara. Jag blev då oroad och frågade någon om Bert Karlsson verkligen var toppen av vad germanerna kunde erbjuda, men fick då beskedet att Skara-Bert i själva verket var smålänning. Då kändes det lite bättre igen!

Johan sa...

Hur får de ihop detta med myten om den sexuellt frigjorde svensken? Men logiska kullerbyttor är väl ett signum för Fox/den kristna högern i USA?

tingotankar sa...

@Björn - alla vet ju att smålänningar är en rest av det primitiva gropkeramikerfolket (eller hur Pierre, Michael, Ludde... ;-D)

@Johan - om man skulle försöka räkna alla logiska felslut under en enda dag på Fox skulle man nog få slut på siffror runt kl 17...

Pierre sa...

Åsa - efter att ha kastat paket i åtta timmar orkar jag inte komma på något fyndigt svar. Men vänta bara, the Pitted ware culture will strike back! =)