söndag 18 januari 2009

Lite nytt på superhjälte-fronten

Veckan som gick har sett en del genombrott på serier-till-film-fronten. Först meddelades att WB och Fox äntligen kommit överens om en deal för Watchmen som gör att den kommer få premiär som beräknat. En stor andel planerade fanboy-bojkotter mot Fox kom därmed av sig. Vilket säkerligen fick teamet bakom den kommande Wolverine-filmen att andas ut. Sagda film var själv mitt i en liten virvelstorm som piskades upp när en bloggare på Collider meddelade att filmteamet och flera av skådisarna var ute och filmade i Canada, trots att filmen borde vara i redigeringstagen vid det här laget. Det tolkades som om Fox fått planera in omfilmningar av viktiga sekvenser för att resultatet hittills inte blivit bra - tidigare har en hel del bloggar och närartiklar i fan-världen spekulerat kring möjliga slitningar mellan regissören som vill ha en mörk (typ Dark Knight) film, och vissa chefer på Fox som vill ha en lite mer barntillåten (typ Iron Man) version. Hos fans av den arga lilla mutant-kanadensaren kommer inget annat än hårt, mörkt och våldsamt accepteras - något som Fox vanligen inte är kända för.

Nu var nog den senaste stormen helt opåkallad, eftersom det snarare verkar röra sig om sedan länge planerade inspelningar under rätt årstid. Faktum är att Hugh Jackman, som vet hur man gör sig populär bland fanatikerna, tagit sig tid att själv skriva mejl till flera av de stora sajterna som följer inspelningarna och bekräftat att detta alltid varit planerat. Att W måste lyckas är enormt viktigt för både Fox och Marvel, efterom den dels kan vara starten på flera inkomstbringande efterföljare, dels introducerar ett gäng karaktärer som i sin tur kan få egna filmer.

Den tredje mest diskuterade kommande superhjälte-filmen är Iron Man 2, som fortfarande är i planeringsstadiet. Senaste ryktena är att Black Widow ska vara med (ta i trä!) och att hon ska spelas av Emily Blunt. Lite osäkert verkar det vara att Samuel Jackson ska reprisera sin roll som Nick Fury. Det här är en lite märklig omdaning av en mycket populär karaktär som i serierna ursprungligen var vit. Jag förstår behovet av bra svarta karaktärer, men måste säga att jag har lite svårt för en sådan radikal omstyling av en av mina favoriter. Jag börjar bli hjärtligt trött på Jackson dessutom, som bara verkar kunna spela en sorts karaktär - särskilt när man kontrakterat Don Cheadle som War Machine till IM 2. Varför dra ner kvalitetsskådisar med att släppa lös Jackson i scener? Fury är en karaktär som också kan bli en långkörare, särskilt i samband med kommande Captain America-filmer. Såpoperan fortsätter iallafall.

Om ni vill ha något hysteriskt roligt att fördriva tiden med innan filmerna får premiär rekommenderar jag varmt att ni tittar in på ItsJustSomeRandomGuys sida på Youtube och kollar in hans alster. Det började som en parodi på den kända Mac-reklamen ("Hello, I'm a Marvel...And I'm a DC") och har utvecklats...
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: