tisdag 3 februari 2009

Arkeologiska seminarier i Uppsala

En anledning till att jag är lite disträ för närvarande (värre än vanligt alltså) är att jag ska hålla avhandlingsseminarium nu på torsdag förmiddag. Vilket innebär att ett litet gäng lärare och kollegor sitter inlåsta med mig i ett syrefritt rum i ca 2 timmar och hör mig babbla på om disposition, kapitelupplägg och huvudteser.

Om man vill hålla lite koll på kommande forskarseminarium på arkeologen i Uppsala under våren (alla är inte riktigt så internt riktade som mitt), så kan man gå till denna sida. I nuläget ser det magert ut med utbudet, men det är inte helt rättvist. Vi har ett gäng semianriehållare både från institutionen och utifrån som har gått med på att hålla föredrag under våren, det är bara ett litet sjå med att fördela datum och undvika dubbelbokningar. En lite mer matig seminarielista kommer alltså ganska snart.

Nästa vecka berättar Charlotta Hillerdal om sin avhandling, vilken handlar om kultur- och etnicitetsbegreppen inom arkeologin, med exempel från Baltikum och Kanada. Veckan därpå håller vår nya forskarassistent Anneli Ekblom ett seminarium om Landscape conservation: the archaeology of socioenvironmental dynamics.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nystartad topplista.Lista nätets bästa bloggare.Registrera din blogg för att få fler besökare.

Toppbloggare
http://toppbloggers.topplista.com/

Mvh Ermin

Anonym sa...

Bara doktorand (enligt din profil) och redan utvecklat en av de viktigaste egenskaperna hos en professor! Det bådar gott för din framtida akademiska karriär!

Synd att de inte delar ut Nobelpris i arkeologi! ;-)

Fast allvarligt talat, att man är lite disträ är ju främst ett tecken att man bryr sig tillräckligt om det man håller på med, så att inte uppmärksamheten räcker till för mindre viktiga saker.