lördag 12 september 2009

Början på slutet...?

Tänkte kommentera veckans chockartade nyhet att Disney köper Marvel, men Itsjustsomerandomguy har som vanligt summerat alltig lysande. Och DC väger in på slutet med lite tröstande ord (på sätt o vis...).
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har helt missat detta (men så har jag varit i Grekland). Skandal enligt mig. Det sista man vill se är en disneyfiering av sina gamla superhjältar. Har inget emot Disneyvärlden men skomakare, bliv vid din läst... Ska man nu skapa äventyr där Superlångben slåss mot Galactus kanske? Arrghhh

tingotankar sa...

Ja även om Disney inte lägger sig i för mycket så finns det klar risk för självsanering. Tyckte det var illa nog att Fox sabbade Wolverine, skulle Disney nånsin kunna stå bakom något som Dark Knight t ex?

Visserligen har Pixar fortsatt hålla fanan högt, men de gör ändå tårdrypande moraliska sagor. Hur förhåller sig Disney till folkmord, LGBT-mutanter och super-inbördeskrig?

Anonym sa...

Folkmord har de väl slätat över tidigare genom att ge ett något positivare skildring av Pocahontas? Undrar om inte alla dessa talande ankor, möss, hundar, osv. inte är mutanter allihopa? Förresten kan någon förklara för mig varför hunden Pluto inte pratar och går på alla fyra medan Långben inte gör det? Finns det någon logik i detta (ledande fråga)?

kai sa...

Jag var mest fascinerad över att det ingick 5000 figurer i köpet. Jag visste inte att det fanns så många serier överhuvudtaget. Eller har man sålt varenda figur som nånsin förekommit för sig, som Gubben-i-nedre-vänstra-hörnet-av-ruta-32-i-Hulk-12/1978?