torsdag 10 september 2009

Tänkt antikt

Antik- och tillika bloggkollegan Ragnar Hedlund skriver ett ganska roligt men avslöjande inlägg om en internationell konferens han nyligen bevistade i Berlin. Jag vet att språk är en viktig del av identiteten, men personligen får jag exem av att det blir viktigare med politiska markeringar än med kommunikation i vetenskapliga sammanhang. Vi har nog med språkförbistringar när vi använder samma språk - vi behöver inte göra ont värre.

Sen är det en annan sak att jag skulle önska att det instiftades globala lagar för att forskare med engelska som modersmål en gång om året måste producera en text eller ett föredrag på ett annat språk - bara för att påminna dom om hur priviligierade de är...

Lite som karnevaler och högtider i patriarkala eller hierarkiska samhällen där en dag om året slavarna blir herremän och kvinnorna går bärsärkargång.

Ragnar hade förresten seminarium igår som jag inte kunde delta på eftersom jag inte har rätt till barnomsorg på eftermiddagarna (tack igen, Uppsala kommun). Ämnet verkade jätteintressant: Där propagandan slutar. Om dynamik i romersk bildkonst. Hoppas han skriver en liten blänkare om det på sin blogg (vink, vink). Antikens seminarieschema för hösten hittas här, medans arkeologens finns på denna länk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Barbarossa sa...

Hmmm. Ja du, varför inte? Stay tuned!:-)