tisdag 13 oktober 2009

De vill så väl

Så var det dags för en ny svängom till FRA-valsen igen imorgon onsdag. Till och med utlovade "förbättringar" har vid det här laget spätts ut till den grad att en homeopat skulle få en bekymrad rynka på pannan. Vi ska lita på att en statlig myndighet utan riktiga polisiära befogenheter eller egentlig juridisk kontroll ska hantera hela vår internettrafik med total etik och moral för att de vill så väl. För det är ju inte som det någonsin förekommit att enheter med sådana befogenheter begått övergrepp mot individer och hela grupper av befolkningen. Och det finns ju en rejäl samling bevis för att totalspaning av detta slag leder till nödvändiga och relevanta arresteringar, förhindrande av brott etc. Eller hur var det nu?

Jag överlämnar åt andra goda skribenter och kloka hjärnor att lyfta fram det genuint tragiska vi nu ser hos våra Folkvalda som väljer partilojalitet, enad front och barnslig skräck framför sina demokratiska skyldigheter gentemot medborgarna. Anders Mildner skriver om födelsen av en ny ideologisk grundfråga och de tragiska konsekvenser det kan få genom att ironiskt nog öppna dörren för ännu mörkare odemokratiska krafter. Opassande Emma upplåter tillfälligt sin eminenta blogg till Jens Sjöholm som skriver en bra sammanfattning i punktform av problemen med riksdagens agerande och argumentation.

Mark Klamberg, doktorand i juridik vid Stockholms universitet och tillika bloggare, svarade på chatfrågor idag på DN som man med stor behållning kan kolla igenom. Han kommenterar på bloggen Tolgfors chat i DNs regi dessutom.

Om man vill visa sitt stöd för de riksdagsledamoter som röstar nej till FRA-lagen så kan man samlas utanför deras arbetsplats vid 14.30 -läs mer på Facebook

Som en liten svag men ändock ljusstråle meddelar Svensson att Antipiratbyråns suspekta utpressningsfasoner av IP-adresser fått bakläxa i domstol. Alltid något.

Nu ska jag gå och dra täcket över huvudet och hoppas på att mina barn kan rensa upp i bedrövelsen när de blir myndiga. Om de inte har för mycket att göra med att hindra polarisen från att smälta och fisken från att utrotas. Listan börjar bli lång.

2 kommentarer:

Mark Klamberg sa...

Åsa,
Tack för till det glada tillropet! Det verkar som DN flyttat texten från min chatt hit.

tingotankar sa...

Har uppdaterat länken i inlägget.
Läsvärt som sagt.