tisdag 31 augusti 2010

Början och slut på SAU

I förra veckan tjuvstartade jag lite på SAU och har under några dagar skolats in i den grundläggande verksamheten av Kent Andersson som avgår som verksamhetschef. Den stora läroperioden ligger naturligtvis framför mig - learning by doing. Det visade sig att min första period kommer bli lite mer intensiv än vad vi först trodde. I oktober ska vi utrymma våra nuvarande lokaler som ligger förstklassigt placerad invid Orangeriet i Botaniska parken då de ska byggas om till övernattningslägenheter för gästprofessorer. Istället skulle vi ta över den gamla fina gula trävillan invid Engelska Parkens Humanistiska centrum som höll på att renoveras.

Inte så nyttigt, men desto trevligare. Tårtor och avtackning på SAU

Samma dag som jag dök upp på SAU fick vi dock meddelande om att man vid renoveringen upptäckt hussvamp i golvet, vilket betyder en mer omfattande insats som kommer ta längre tid. Det kommer därför bli en tillfällig evakuering under hösten till Observatorieparken invid Ekonomikum. Detta kombinerat med en flytt av fynden till nya förrådslokaler i Engelska Parken och hela Gilltuna-gänget som kommer storma in i slutet av september med högvis av fynd och leriga fyllhackor gör att det finns en hel del logistiska utmaningar att ta sig an.

Michel Guinard, flankerad av Fredrik Andersson och Jonas Wikborg.

Idag var i alla fall Kent Anderssons sista dag på SAU så morgonen inleddes med tårtor. Kents nya bok om glas under järnåldern kommer dyka upp från tryckeriet vilken dag som helst och han har redan börjat arbeta på kommande alster så han kommer inte vara sysslolös. Vi passade även på att ta ett formellt avsked av Michel Guinard som nu tar tjänstledigt för att doktorera i arkeologi och vi tackade även av Lena Sundin som nu går över till Upplandsmuseet. Vi lär dock inte släppa taget om någon av dem...


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: