måndag 14 april 2008

Utlysta tjänster och kommande konferenser

Under hösten kommer ett lektorat i historisk arkeologi att utlysas vid Högskolan i Visby. Fram till dess den tillsätts kommer ett 6 månaders vikariat för samma tjänst att vara tillgängligt:

De främsta arbetsuppgifterna rör undervisning med ett särskilt ansvar för
tidsperioden romersk järnålder-tidig historisk tid. Det är också värdefullt med
erfarenhet inom området teori och metod, kulturmiljövård och av att handleda
uppsatser på kandidat- respektive magisternivå, liksom goda språkkunskaper i
engelska.

Eftersom det rör sig om ett kort vikariat utlyses denna tillsättning inte såsom den "riktiga" tjänsten kommer att göras. Intresserade bör kontakta Gunilla Runesson eller Jörn Staecker vid HGO. Intresseanmälan senast 15:e maj.Första veckan i september anordnas en två-dagarskonferens om Vreta kloster av UV Öst, Historiska museet och Föreningen klosterliv i Vreta. Fokus ligger på den cisterciensiska tiden. Konferensen vänder sig till forskare och andra som är intresserade av Vreta och närliggande ämnen och man hoppas att föredragen och diskussionerna ska resultera i en publikation.

Sista anmälningsdag är den 15:e juni. De som vill veta mer kan kontakta Föreningen klosterliv i Vreta , Göran Tagesson på UV Öst, eller Elisabet Regner på Historiska.I oktober anordnar Umeå universitet en tre dagars workshop kring ämnet "The Cultural History of Emotions in Premodernity", dvs tiden innan år 1800 (då vi blev moderna).

Det går fortfarande att anmäla intresse för att delta i den tvärdisciplinära sammankomsten, som bland annat inbegriper organisatörer från historia, idéhistoria, religionsstudier, nordiska språk och konsthistoria. De välkomnar även fler discipliner som filosofi, politiska studier och genusstudier bland annat.

Deadline för anmälan av presentation och medverkan är 1:a maj.
Mer information finns att få på nätverkets hemsida.Humanekologiska avdelningen till Etnologen i Lund utlyser en doktorandtjänst inom projektet "Makt, mark och materialitet: Globala studier i historisk-politisk ekologi som grund för att bedöma politik för hållbar utveckling".
Sökanden måste ha tagit fil.kand i humanekologi. Sista ansökningsdag är den 5:e maj.
Mer information finns på hemsidan.


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: