tisdag 12 augusti 2008

Lästips

Sommaren är verkligen över, och bloggarna börjar få upp ångan igen. Själv försöker jag få upp ångan för min forskning. Om man inte kan komma på något själv att bidra med som inlägg kan man ju alltid tipsa om annat intressant som finns att läsa i bloggosfären.

Martin på Aardvarchaeology har lyckats hålla igång närmast non-stop med intressanta inlägg om allt från metalldetektor-undersökningar till klassiska svenska brädspel under sommaren.

Johan Carlström på Riksantikvarieämbetets K-bloggen tipsar nu om lite olika projektbloggar rörande arkeologi och historia.
På inlägget innan tipsar Malin Blomqvist om nya funktioner i Fornsök, t ex en mätfunktion som kan mäta avståndet mellan utvalda fornlämningar.

Vissa lyckliga personer fick tillbringa sommaren i fornminnesvårdens tjänst och har bloggat om det. Till exempel Magnus Reuterdahl bland Linköpings medeltida lämningar och Dalkulla-Arkeologen som guidat på Läckö slott.

Småland må vara förbisett i mycken forskning, men på bloggfronten håller kalmariten Pierre Petersson och misterhultaren Michael Dahlin fanan högt med många välskrivna inlägg.

Lars Lundqvist har lagt ut många fina sommarbilder på sin blogg Arkland, och illustratören Måns Sjöberg med fokusering på förhistoriska rekonstruktioner har sparkat igång sin egen blogg där han lägger ut en del av sina alster.

Antimonite skriver om svensk och global och kosmisk geologi på sin blogg Terra Incognita.

...och mycket, mycket mer


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Daniel sa...

Åh, tack ska du ha för uppmärksamheten.

Anonym sa...

Jag tackar och bugar likså

Pierre sa...

Och jag också

Anonym sa...

Jag mä... :)

Anonym sa...

Jag vill bara tipsa om nätverket
http://stream-hardware.blogspot.com/