onsdag 9 september 2009

Portal för arkeologibloggar

I veckan nu lanserades en ny liten nichad bloggportal: Arkeologiforum har samlat feeds från diverse svenska arkeologibloggar på ett ställe där man kan få en liten förhandstitt på inlägg från olika bloggare. Ett trevligt sätt att upptäcka vad det skrivs om allehanda förhistoria och dylikt i vårt avlånga land. Johan Carlström som är en av de grå eminenserna bakom Arkeologiforum och tillika it-arkeolog på RAÄ har tagit det goda initiativet och fixat till det hela under sommaren. I nuläget är cirka elva bloggar registrerade på portalen, men det är bara att ta kontakt med administratörerna om du tycker du har en blogg som borde ingå. På detta sätt kan det bli lite enklare att upptäcka varandra.

Titta gärna in på Arkeologiforum och delta i diskussionerna där, både intresserad allmänhet och totalt insnöade arkeolog-nördar samexisterar alldeles försträffligt på denna digitala mötesplats. Just nu diskuteras bland annat om man kan utgå från nutiden när man tolkar arkeologiskt material, bronsåldershus samt vikingatida mynt för att bara nämna några trådar. Och man varnas för att köpa Gladiator på Bluray - verkar vara en undermålig produktutgåva...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Alex sa...

Tack för tipset. Trots att jag varit medlem i arkeologiforum i några år har besöken varit få. Ditt inlägg fick mig att åter inse vilken bra portal det är.

tingotankar sa...

Välkommen tillbaka - jag ska bli lite bättre själv på att titta in nu när det lugnat ned sig lite i mitt liv. Det är himla roligt.