fredag 13 november 2009

Tre trevliga nyheter fredagen den 13:e

1. En totalt supergullig liten vikingatida silverfigurin har hittats vid Lejre i Danmark. Arkeologen som tog hand om fyndet tolkade den av förklarliga skäl som Oden, men Martin Rundkvist har ett par tänkvärda invändningar och en alternativ tolkning. How queer!

2. Riksantikvarieämbetet har hamnat på tidningen Internetworlds topp 100-lista över landets bästa webbplatser. Ett föredöme för svenska myndigheter låter motiveringen. Instämmer.

3. Archaeological Institute of America och Center for American Archeology (CAA) har inrättat ett nytt bokpris för arkeologisk populärlitteratur för att uppmärksamma de som hjälper till att sprida kunskap om förhistorien till allmänheten: The Felicia A. Holton Book Award for popular, non-fiction in archaeology. Nomineringen är öppen till 1:a februari 2010.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Nicki sa...

Så den glasklara symboliken lyste inte igenom? En modern och usel teori var det han föreslog. Ni är en fara för Sverige.

tingotankar sa...

Din välformulerade kritik och förtroendeingivande sätt har övertygat mig. Jag överlämnar mig till polisen imorgon.

Lars L sa...

Är det inte litet skandalöst att RAÄ är den enda minnesinstitutionen på Internetworlds lista? Jag menar; vi borde ju vara den mest träiga, ålderdomligaste och mest bakåtsträvande av alla! Minns en läsning av remissvaren på museikoordinatorns utredning.Kulturrådet slår fast i sitt remiss-svar att det görs en massa spännande webbgrejer i museisverige... Men det är klart, IW har ju ingen koll på såna saker... :-)