tisdag 28 april 2009

26 humanistiska och teologiska doktorandplatser utlysta i Lund

Lunds universitet har utlyst inte mindre än 26 studiestöd för utbildning på forskarnivå inom humaniora och teologi. Studierstöden är uppdelade mellan olika ämnesområden, såsom teologi och religionsvetenskap, språk och litteratur, historia, kulturvetenskap och filosofi.

Det finns även två dotkorandtjänster utlysta på arkeologiska institutuinen, en i allmän arkeologi och en i historisk arkeologi. För upplysningar om den förra ska man vända sig till professor Lars Larsson, för den senare professor Jes Wienberg.

Mer om exakt vilka tjänster som utlysts, behörighet och ansökningsförfarande finns att läsa på universitetets hemsida.

Sista ansökningsdag är den 13:e maj

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Martin sa...

Hehe, skynda fynda en utbildning som kommer att lägga världen för dina fötter! Fråga om våra andelslägenheter på spanska solkusten!

tingotankar sa...

Ja, jag oroade mig nästan lite för att jag skulle bli anklagad för anstiftan till brott eller förledande av ungdomen om jag postade detta.
Eller brott mot spellagen: Universitetet är nog det ultimata pyramidspelet.

Martin sa...

Att doktorera i humaniora är som att klättra uppför en lång, lång stege. Efter disputationen når man äntligen stegens topp, och upptäcker att den inte står lutad mot någonting. Det är bara tomt där uppe. Det blåser rätt ordentligt. Man klänger sig fast, stegen vajar stilla, och man undrar "vafan nu?".