måndag 20 april 2009

Bra analyser, dåliga analyser

DN ondgör sig över parasiterande Google som åker snålskjuts på deras nyheter. Skulle ta Wolodarski mer på allvar om det var så att hans tidning betalade ut en summa till google varje gång en av deras journalister använde söktjänsten för att få fram information och uppgifter som de sedan använder sig av i sina artiklar.

Låt oss göra ett experiment. Under 1 månad måste samtliga journalister på DN klara sig utan internet - inte en kabel, inte ett wifi. Sedan kan de få klaga över "parasiter".

Göran Widham skriver så bra om läsarförakt, lyssnarförakt och väljarförakt att han förtjänar en plats i Svenska Akademin.

New York Times, som borde hålla kurser för svenska TT-styrda medier om varför riktig journalistik alltid kommer behövas, visar de grundläggande felaktigheterna i internet-leverantörernas argument för att överge net-neutrality och klämma oss på mer pengar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Widham sa...

*rodnar enda ut till örsnibbarna* Tack!

Gun Svensson sa...

Har använd bloggens funktion och sänt detta inlägg till Hans Rosén, som skriver om EU-frågor på DN samt Jenny Stiernstedt på DN Kultur, som skriver bra om de diskussioner som pågår och försöker spegla från olika sidor.