måndag 13 april 2009

Lästips för Annandagen

Lästips för annandagen:

Erik Svensson, professor i zoologisk ekologi, skriver insatt och bra på sin blogg utifrån Ulf Petterssons opinionsartikel i DN om genetik och mänsklig variation. Som han påpekar är det knappast så kontroversiellt inom vetenskapen att påpeka att det inte finns något som kan kallas mänskliga raser, vilket inte hindrar att det är bra att påpeka detta för allmänheten med jämna mellanrum, och i kommentarerna som följer tar han även upp att ras-begreppet är knappast användbart alls inom biologin.

VA-bloggen uppmanar till mer kommunikation mellan politiker, allmänhet och forskare och berättar om det brittiska intiativet ScienceWise. Intressant.

Arkeolog-kollegan Magnus Alkarp bloggar på UNT om livet i Luthagen och om ämnen som intresserar honom. I den senaste skriver han en del om runor, vikingar, resor till Medelhavet under järnåldern. Apropå rasbiologi och vikingar skriver han också lite om denna ganska tragikomiska historia.

Arkeologer och fornsaksfanatiker i största allmänhet kan nu registrera sig på Historiska museets databas över sina samlingar och börja skapa egna favoritlistor och sökfavoriter, lägga till sökbara etiketter osv. Läs mer på Adelsöbloggen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: