onsdag 6 maj 2009

Det är synd om politikerna

Särskilt EU-politikerna. Ingen i Sverige bryr sig om dem och det förestående valet, svenskarna bryr sig inte om EU. Politiker och media gör sitt yttersta för att intressera de tröga massorna. Städerna fylls av valaffischer, politiker har bjudits in i TV för att debattera alla frågor i veckor, tidningarna har i månader fyllts till bredden med reportage och analyser av EU-politken.

Eller hur var det nu? Var det kanske så att delar av allmänheten fått släpa media och politker i kragen in i debatterna som rasar om telekompaketet och övervakningslagar?

Upplystes nyss av en kollega som numera bor och arbetar i Atlanta, Georgia att svenska konsulatet där inte kommer anordna röstning för bosatta svenskar i EU-valet som de gör med det nationella valet "eftersom det är så få som röstar".

Sug på det logiska resonemanget ett tag.

I övrigt tycker jag att Vänsterpartiet borde ge ut en ny "Tidning" där de lyfter fram det fantastiska och engagerade arbete Eva-Britt Svensson gjort i EU i frågan om Telekompaketet. Hur hon samarbetat med andra länders representanter över blockgränserna för att försöka säkra medborgarnas rätt till rättslig prövning innan de fråntas tillgång till internet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fråntas rätten till internet??

För mig låter det som att politikerna tigger om stryk.

30 pers men basebollsträn vältränade i kampsport bör få gå en frirunda i riksdagen om du frågar mig.

Politiker = Hycklare.
Militär = Mördare.
Bankdirektör = Tjuv.
Media direktär = Lögnare.

Välkommen orwell välkommen

tingotankar sa...

Våldsaktioner har tyvärr sällan lett till annat än att makten tagit sig rätten att svara med än värre våld. I Frankrike har man förstått potentialen i massaktioner, från traktor-brigader till onvis med dumpat gödsel framför regeringsbyggnaden. Jag tror också att de intensiva brev, mejl och telefonkampanjer till berörda ledamöter i parlamentet gett vissa resultat (om så bara för att ge moraliskt stöd).

Socker-Conny-metoden är tyvärr inte så lyckad i verkliga livet.

Leif sa...

Jag kommer personligen att gå in i EU-valsprocessen utifrån ett enfrågeperspektiv. Bland de frågor där EU påverkar mig mest finns finns ala de direktiv som påverkar mina möjligheter att jaga samt inneha vapen. Jag kikar därför framför allt på hur de olika partiernas representatner agerat i dessa frågor. När jag identifierat vilka partier som då är intressanta är det dags att räkna bort ett par av rent ideologiska skäl. Det finns inte en chans i helvetet att jag lägger min röst på t.ex kd eller M. Vi får väl se vad som blir kvar och vilka representanter det blir synd om.... Men rösta kommer jag definitivt att göra denna gång.

Der Kullenmann sa...

Leif > det är du och Charlton Heston, he he. Jag kom i alla fall att tänka på vad en kollega till oss, Bo Knarrström, sa en gång. Han tyckte att jägare var de största hycklarna. Han menade att de jämt skulle påpeka att de minsann bara jagade för att de "tyckte om att vara ute i naturen" när de i själva verket främst egentligen gillade vapen och att döda djur. Inte måste man ha ett gevär med sig när man ska gå i skogen. En ryggsäck med fika, en bra flora och en svampkorg är väl mer ändamålsenliga attiraljer i sådana fall... :-)

Leif sa...

-> Kullenmannen, jag går oftare med motorsåg än gevär i skogen. Men allra oftast går jag hand i hand med en lite son eller dotter och låter mig upptäcka skogens kottar, barr, blommor, löv och små kryp utifrån nyfikna barnaögon.

Att jag i fjor spenderade lite drygt 100 timmar i skogen med bössan vid min sida är en annan sak. Det handlar om att ta till vara på en förstklassig förnyelsebar resurs. Personligen äter jag hellre det kött jag själv haft förmånen att få ta till vara än kommersiellt producerat kött där man inte vet hur djuren hanterats. Vi gör alla våra val och prioriteringar, för min del helst med så lite inblandning (detaljstyrning) från EU som möjligt (som en konsekvens av detta drivs vår gård ekologiskt och utan stöd från EU).