onsdag 27 maj 2009

Guld till Fornsök

K-bloggen kan idag meddela den glada nyheten att Fornsök som utvecklats genom gott samarbete mellan RAÄ, Sjöfartsverket och Statens Maritima Museer belönats med Guldlänken 2009 för innovativa e-tjänster. Malin Blomqvist, Rolf Källman och Andreas Olsson var på plats för att ta emot utmärkelsen på konferensen Offentliga Rummet. Riksantikvarieämbetet var faktist med bland två av de fyra finalisterna, eftersom de även medverkat med Skogsvårdstyrelsen för att utveckla Mina Sidor som ska hjälpa till att utveckla skogsbruket utan att i onödan förstöra kulturmiljö och ekologi.

Ett välförtjänt grattis till ALLA som engagerat sig i att utveckla den digitala aspekten av kulturmiljön och kulturavet. Fornsök är faktiskt en helt fenomenal tjänst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Scribo sa...

Det är de verkligen värda. Jag bockar djupt för denna tjänst som är helt fantastisk. Tyvärr är den lite för beroendeframkallande för en stackare som mig och allt för många timmar har flugit iväg i jakten information.

Nu väntar jag bara att Uppsala kommun fixar så att man på ett enkelt sätt kan söka efter äldre detaljplaner och beslut. Aktuell detaljplan är bra presenterad på hemsidan men gamla ärenden verkar försvinna i ett digitalt mörker.